Evelyn Verelst, keramist


Het mooie van werken met klei is dat je nooit uitgeleerd raakt. Er zijn altijd weer nieuwe manieren om mee verder te kunnen werken. De mogelijkheden zijn eindeloos…

Zoals o.a. in de houtoven die wij sinds een paar jaar in onze tuin hebben staan. Dit heeft mijn mogelijkheden op het gebied van kleisoorten en glazuren weer enorm uitgebreid en een heel nieuwe richting in mijn werk in gang gezet. Tijdens het dynamische proces van het hout stoken is de invloed van de keramist maar beperkt omdat ook de omstandigheden buiten de oven deel uitmaken van het proces. Wind, temperatuur, luchtvochtigheid, de manier van stoken en zelfs de houtsoort en de manier van kloven kunnen van invloed zijn.
Het is een intrigerend proces en de onzekere factoren die een rol spelen zijn voor mij juist een fascinerend onderdeel hiervan. De spanning als de oven geopend wordt is gewoon voelbaar bij de deelnemers…

Het is mogelijk om een keer een houtstook mee te maken. We organiseren meerdere keren per jaar een stook, bij belangstelling graag even contact met mij opnemen. Ook voor keramiekles kun je bij mij terecht.
Ik hoop je hiermee een inkijkje te hebben gegeven in wat mij bezighoudt en heel misschien wel je interesse te hebben gewekt voor het prachtige product dat klei is. De 4 elementen aarde, water, lucht en vuur komen samen in klei!

Gastexposant bij Evelyn is Ria van der Linden