Dorie Canters, kunstenaar


Welkom in mijn atelier “Atelier Verbeelding” aan de Otterloseweg 18 a in Ede. Hier werk ik als kunstenaar aan mijn eigen schilderijen. Ook geef ik hier teken- en schilderlessen en beeldende coaching.

Voor mij is kunst een beeldtaal. Communiceren, raken, schuren, verwonderen. Stil worden, even geen woorden. Tekenen en schilderen is mijn taal geworden. Ik hou ervan om te spelen en experimenterend bezig te zijn en geloof dat het ontdekkend proces misschien nog wel belangrijker is dan een mooi eindproduct.

Ik teken en schilder met materialen zoals acrylverf, pastels, aquarel en olieverf en maak gebruik van gemengde technieken. Mijn kleuren en stijl hebben een eigen handschrift: uitbundig, direct en met een vleugje prikkelende symboliek. Een kenmerk van mijn werk is dat er beweging in zit. Het daagt je uit om na te denken over zingeving, spiritualiteit en de controverse tussen de gebrokenheid en schoonheid van het leven.

Atelier Verbeelding is vol van motiverende expressie, waar vrijheid, ruimte, dromen en verbinding een plek hebben. Mijn klanten zoeken inspiratie, zelfontplooiing, wijsheid, authenticiteit en originele creativiteit. Vanuit mijn vakmanschap help ik hen geloof in zichzelf en hun creatieve vermogens te ontwikkelen. Het raakt me als mensen onvrijheid ervaren, angst hebben om niet goed genoeg te zijn, teveel in hun hoofd zitten en niet meer kunnen ontspannen en spelen en daardoor hun bestemming onvoldoende kunnen uitleven.