Elena Kerkhof-Petrova, keramist


Ik ben geboren in de voormalige Sovjet Unie. In Sint Petersburg heb ik Kunstgeschiedenis gestudeerd en docent Tekenen en Schilderen aan de Pedagogische Universiteit.
Bij de Nederlandse Keramiek Opleiding in Gouda volgde ik na het behalen van het keramiekdiploma nog een aanvullend leerjaar.

Mijn inspiratie bij keramiek: Volkskunst geeft mij inspiratie. Door de eeuwen heen heeft volkskunst mensen kracht gegeven. Zij is het gevolg van het doorgeven van de geschiedenis en de cultuur door de generaties. Klei is daarbij een van de krachtigste materialen.

Sinds 2009 heb ik mijn eigen bedrijf Krejeer: een creatief centrum waar cursussen en workshops worden gegeven voor kinderen en volwassenen op verschillende creatieve terreinen. De nadruk ligt op het ‘creëren’ en het stimuleren van de eigen fantasie. Met plezier iets maken met je handen en het vergroten van je creatieve talenten en mogelijkheden. Bij Krejeer leer je werken op veel verschillende manieren en met een grote verscheidenheid aan materialen en technieken.
Door mijn uitgebreide pedagogische ervaring is lesgeven aan kinderen met een beperking één van mijn specialiteiten.