Ria van der Linden, zeefdrukker


Na mijn opleiding Ruimtelijke Vormgeving aan Kunstacademie ARTeZ te Kampen ben ik in Wageningen begonnen met ZEEBRA en sinds 1996 met die textielzeefdrukkerij in Ede gevestigd. In een vroegere bakkerij aan de Waterloweg druk ik in opdracht stof aan de meter voor mode, interieur, reclame, projecten, expo of kunst. Bij voorkeur druk ik op natuurlijke stoffen als linnen, katoen, zijde en wol.

Al die jaren maak ik ook eigen ontwerpen, meestal voor toepassing in het interieur, zoals voor gordijnen, wandkleden, kussens en tafelkleden.
Zeefdrukken is reproduceren: in mijn vrije werk maak ik het beoogde beeld door de vorm, die ik in een kleine zeef heb gezet, keer na keer naast elkaar af te drukken, misschien in een volgende kleur, misschien in een overlapping.

Voor het Kunstfestival Ede Art & Food in 2016 maakte ik in het voormalige Modehuis Van de Weerd een plafond-installatie met tamelijk figuratieve groenten-stroken.

Voor deze expositie in het buitengebied van Ede heb ik me laten inspireren door de tinten en basisvormen van veldbloemen.
Ik hoop dat deze -wat meer abstracte- doeken iets van die beleving oproepen.